Home

Laatste nieuws

Alle producten

Uiterlijke verzorging

Goed ontbijtplan

Afslanken

Aankomen

Gezond snoep

Energieker & vitaliteit

Gezondheid

 

Sport & voeding

Herbalife24 Sport

 

Welzijnscheck

BMI berekenen

Voedingsadvies

 

Online webwinkel

Bestellen

 

Contact

Wie zijn wij?

 

Zakelijke kans

Generation H

 

Herbalife info

Disclaimer

Privacy

Water (water is ook een natuurlijke onderdrukker van het hongergevoel)

 

De volgende vraag komt u waarschijnlijk bekend voor:

Hoeveel glazen water drinkt u elke dag?

Twee, drie, vier...of meer? We stellen u die vraag telkens opnieuw , omdat het een van de allerbelangrijkste vragen is voor uw welzijn. Zo proberen we u bewust te maken van de hoeveelheid water die u dagelijks gebruikt. Hopelijk besluit u dan om méér te gaan drinken…

Een gezonde levensstijl is de basis van uw welzijn: uitgebalanceerde voeding, regelmatig en niet al te inspannend bewegen, voldoende rust en ontspanning en vooral zo veel mogelijk genieten en plezier hebben. Dan leeft u echt gezond. Voldoende water drinken hoort ook in dit rijtje thuis. Dus als het vooruitzicht van een leven lang welzijn u aanspreekt, lees dan vooral verder. In deze klantenbijlage vindt u alle argumenten die u nodig heeft om net zoveel water te drinken als wordt aanbevolen door de deskundigen: 6 tot 8 grote glazen per dag!

Hydrateren: water als levensbron
Uw lichaamsgewicht bestaat voor 55 tot 75% uit water. We weten allemaal dat zuurstof de allereerste levensbehoefte is, maar wist u dat water nummer 2 is op die lijst? Lees zelf waarom u nooit genoeg kunt drinken van deze belangrijke levensbron:

-

Water helpt bij het verteren en opnemen van voedsel.

-

Water draagt bij aan de afvoer van afvalstoffen uit de darmen en via de nieren.

-

Water reguleert uw lichaamstemperatuur; 24 uur per dag, zeven dagen per week!

-

Water smeert uw gewrichten en membranen.

-

Bloed is ons ‘transportsysteem’ Het voorziet het hele lichaam van voedingsstoffen en zuurstof.

-

Ons bloed bestaat voor zo'n 92% uit water.

-

Lichaamsafscheiding en spijsverteringssappen bestaan bijna volledig uit water (uw spijsvertering produceert alleen al zo'n 1,7 liter speeksel per dag!

Vanwege al deze belangrijke taken heeft uw lichaam onder normale omstandigheden tussen de 1½ en 2 liter water per dag nodig om optimaal te kunnen functioneren. De precieze hoeveelheid wordt ook bepaald door uw omvang, lengte, voedingspatroon en levensstijl. Actieve mensen verbruiken gewoon meer water! Maar ook de weersomstandigheden spelen een rol.

De onderstaande lijst geeft aan op welke manieren ons lichaam water verliest:

-

Door uitademen, transpireren en het afvoeren van afvalstoffen (urine, ontlasting) verliest uw lichaam elke dag 1,7 liter water.

-

Bij warm weer transpireren we nog meer. We hebben dan meer water nodig om onze lichaamstemperatuur te reguleren, opdat we het niet te warm krijgen.

-

Bij koud weer verliezen we extra vocht bij het uitademen.

-

Lichamelijke inspanning: voor elk uur activiteit moet u 1 tot 3 extra glazen water drinken.

-

De lucht in huis wordt erg droog door de centrale verwarming. Ofwel meer drinken, of de thermostaat lager zetten!


Water is de levenskracht van uw lichaam.

Zonder water droogt u letterlijk uit!

Wist u dat?
Water neemt op natuurlijke wijze de eetlust weg. Omgekeerd kan een tekort aan water tot teveel eten leiden. Dit komt omdat de hersenen een onderscheid maken tussen honger en dorst. U kunt bijvoorbeeld het gevoel hebben dat u honger heeft, terwijl uw lichaam eigenlijk zit te springen om water. Drink dan ook altijd een groot glas water voordat u gaat eten. Vaak verdwijnt dan dat ‘knagende hongergevoel’ al voordat maar één hap heeft genomen.

Snakt uw lichaam naar water?

U zult inmiddels wel begrijpen dat het lichaam van ontzettend veel mensen zich eigenlijk in een constante staat van ‘uitdroging’ bevindt! Dat is te merken èn… te zien. Dus hoe zit hete met u, snakt uw lichaam ook naar water? Aan de hand van de volgende checklist kunt u dit snel zelf controleren. We noemen eerst de meest voorkomende verschijnselen en vervolgens krijgt u een overzicht van de symptomen bij ernstige uitdroging:

Hoofdpijn:
Een van de belangrijkste functies van water is het afvoeren van giftige afvalstoffen uit het lichaam. Uw hersenen bestaan voor 75% uit water! Dus ook als u maar een kleine beetje bent uitgedroogd, ligt hoofdpijn al op de loer.

Slechte concentratie/vermoeidheid:
Als uw lichaam worstelt met teveel giftige stoffen omdat het niet genoeg water heeft om ze weg te spoelen, bent u veel minder energiek. Uw lichaam heeft immers al zijn kracht nodig om het gif te bestrijden.

Verstopping:
Water versnelt en versoepelt het ontlastingsproces. Door voldoende te drinken helpt u dus de ‘doorstroming’ en heeft u een regelmatige stoelgang.

Verlaagde urineproductie/donkere urine:
Uw nieren filteren afvalstoffen uit het bloed. Is het niet wonderbaarlijk dat ze dagelijks zo'n 180 liter ‘recyclen’ zodat uw lichaam het water opnieuw kan gebruiken! Maar hiervoor is wel een ruime watertoevoer nodig. Anders loopt de urineproductie terug en neemt de concentratie van afvalstoffen toe. Dit herkent u onmiddellijk aan de donkere kleur van uw urine.

Beslagen tong/slechte adem:
Wanneer er niet genoeg water door de mond stroomt om kleine voedseldeeltjes weg te spoelen, hopen zich bacteriën op in de mond- en keelholte. Uw tong is wit beslagen en ziet eruit alsof er kleine haartjes op zitten.

Droge mond:
Speeksel is de natuurlijke smering van de mond. Uitdroging leidt ertoe dat uw lichaam hierop gaat besparen. Resultaat: een nare droge mond!

Bij ernstige uitdroging:

Spierkrampen:
Wanneer uw spieren via de bloedsomloop niet genoeg zuurstof krijgen, trekken ze krampachtig samen.

Huid:
Als uw huid een tekort aan water heeft, wordt hij minder elastisch. U kunt dit snel zelf controleren. Trek de huid op de rug van uw hand omhoog. Als u hem loslaat moet de huid direct terugschieten en mag hij niet omhoog blijven staan.

Ogen:
Ingevallen oogkassen en een donkere huid onder/rond de ogen wijzen op ernstige uitdroging.

En vergeet ook het vasthouden van water niet…

Hoe minder u drinkt, des te meer water slaat uw lichaam op als reservevoorraad. Wie weet hoe lang het duurt voordat het nog wat krijgt! Uw lichaam houdt het water vast en de cellen zwellen op. Mensen die ‘te dik’ lijken, kampen dan ook vaak eigenlijk met een watertekort.

Begin vandaag!

Hydrateren is verstandig drinken!
Sommige dranken werken uitdroging in de hand Koffie en traditionele thee bevatten cafeïne waardoor we juist meer urine gaan produceren. deze stoffen hebben een averechts effect. Hoe meer koffie of thee u drinkt, des te sneller stroomt het water door uw lichaam.

Zogenaamde ‘light’ of dieetdrankjes bevatten dan wel geen suiker maar wel allerlei kunstmatige zoetstoffen. De zoetstoffen geven onze hersenen een verwarrend signaal: er is voedsel (energie) onderweg naar de maag! Maar ze bevatten helemaal geen calorieën en die beloofde energie komt nooit aan. Onze hersens blijven dan ook hongersignalen afgeven totdat er wel echt voedsel is gearriveerd. Mensen die de hele dag ‘suikervrije’ drankjes drinken, eten dan ook bijna altijd teveel!

Iedereen denkt dat vruchtensap erg gezond is. Maar feitelijk is het niets anders dan ‘suikerwater’. U kunt veel beter het fruit zelf eten met alle natuurlijke voedingsvezels en voedingsstoffen. Als u dan toch graag vruchtensap drinkt, verdun het dan voor de helft met water om het suikergehalte flink te verlagen. Ook fruitige drankjes en zuivelproducten vol ‘vers fruit’ zitten boordevol suiker of kunstmatige zoetstoffen - controleer altijd eerst het etiket!

Gezonde voeding: een bron van water Wat wordt een druif die helemaal uitgedroogd is? Precies, een rozijn! Het verschil in omvang geeft aan hoeveel water er in één enkele druif zit. Maar veel voedingsmiddelen bevatten maar weinig water. Soms neemt het natuurlijke watergehalte af door het koken of verder verwerken tot kant-en-klaar product. Verse groenten en fruit bevatten wel veel water. Als u hier elke dag genoeg van eet, krijgt u zo wel één liter water binnen. Bovendien bevat het vocht uit groenten en fruit een rijke mix van microvoedingsstoffen die ons lichaam snel kan opnemen.

Bent u een van die mensen die maar zelden water drinken, omdat u het niet lekker vindt…? Leer de smaak van water waarderen – uw lichaam is u er eeuwig dankbaar voor!

Een verstandig watermenu voor de rest van uw leven

Het gaat erom dat u door de dag heen voldoende blijft drinken. Drink nooit teveel water in één keer. Dan stroomt het kostbare vocht veel te snel door uw lichaam en heeft u er weinig aan. In de eerste paar dagen zult u misschien wat vaker dan normaal naar de wc moeten. Uw lichaam is het niet gewend zo verwend te worden met een constante watertoevoer en heeft wat tijd nodig om zich aan te passen. U zult echter merken dat uw figuur slanker wordt naarmate al die watervoorraden overbodig worden en uw lichaam ze begint af te voeren! Met de volgende tips heeft u het ideale watermenu: acht-per-dag!

Bij het opstaan: Tijdens uw slaap verliest uw lichaam veel water. Drink na het opstaan dan ook een groot glas (lauwwarm) water. Doe er ook eens een schijfje citroen in voor een reinigend effect. Bovendien geeft u het water zo wat extra smaak.

Ontbijt: Vergeet dat eeuwige kopje koffie toch ‘ns en kies voor een voedzame Formule 1 shake. U kunt er eindeloos mee variëren - wat dacht u van een overheerlijke vruchtenshake? Zo krijgt u niet alleen veel water binnen maar ook een flinke portie belangrijke voedingsstoffen. En als u uw dagelijks kopje koffie toch blijft missen, probeer dan eens ons veel mildere alternatief - de Instant Kruidendrank.

Rond elf uur: Een groot glas water met een verfrissend stuk fruit, boordevol water. Wat druiven bijvoorbeeld of aardbeien, een kiwi of een schijf meloen. Maar ook een wortel kan heerlijk zijn om op te knabbelen.

Lunch: Soep is een absolute aanrader – met lekker veel groente. Drink een half uur voor de lunch een glas water. Een must voor iedereen die wil afvallen; met een vol gevoel in uw maag eet u beduidend minder.

Midden/einde van de middag: Drink nog een glas water voordat u naar huis gaat of geniet van een glas Kruidenthee wanneer u wat inzakt. Een verfrissende en toch milde oppepper!

Na het werk: Drink nog een glas water tijdens het koken en neem als voorafje wat verse groenten om lekker op te kauwen. Maak ook regelmatig een heerlijke rauwkostsalade voor bij de maaltijd!

Na de avondmaaltijd: Drink zo min mogelijk cafeïnehoudende dranken en alcohol! Vooral ’s avonds laat - uw lichaam droogt ervan uit en in de loop van de nacht moet u alweer naar het toilet. Probeer onze Aloësiroop eens. Perfect voor na de maaltijd, heerlijk van smaak en verzachtend voor de maag.

Voor het slapen gaan: Drink nog een laatste glas water en vergeet niet de thermostaat wat lager te zetten!
TIP Als er op uw werk geen waterkoeler of - dispenser staat, neem dan zelf een fles met 2 liter water mee. Zo weet u zeker dat u de hele dag voldoende water drinkt.

Het actieve lichaam

Ook voordat u gaat sporten is het erg belangrijk om uw lichaam te hydrateren. Wist u dat koolhydraten uw lichaam hierbij helpen? Elke eenheid koolhydraten die als glycogeen wordt opgeslagen, bevat namelijk ook negen eenheden water. Wanneer het glycogeen wordt aangesproken als energie voor de spieren, komen die watereenheden ook vrij.

Formule 1 is een perfecte maaltijd vol koolhydraten vóór het sporten – neem 40 minuten van tevoren dan ook gerust een dubbele portie met een halve liter melk. Brandstof en water in één! Verkrijgbaar in vier smaken:

Aloësiroop Een heerlijk en verfrissend tonicum van gestabiliseerd geconcentreerd sap van de Aloë Vera, aangevuld met de verzachtende eigenschappen van kamille. Door het speciale bereidingsproces van Herbalife blijven de organische ingrediënten van deze wonderplant volledig behouden. Onze milde Aloësiroop bevat dan ook belangrijke enzymen, aminozuren, vitaminen en mineralen. Uw spijsvertering is er verzot op en de siroop versterkt het zelfreinigend vermogen van het lichaam. Aloë – een schitterend excuus om meer water te drinken!

Tweevoudige hydratering…

Hebben we u al overtuigd? Als u de volgende keer wordt gevraagd hoeveel water u elke dag drinkt, dan weet u direct hoe waanzinnig belangrijk die vraag is! En toch is dit nog maar de helft van het verhaal, want u moet immers ook uw huid hydrateren...

Multivitaminencomplex. Elke huidcel heeft een constante toevoer van voedingsstoffen nodig om uw huid elastisch, veerkrachtig en soepel te houden. Alleen dan ziet uw huid er verzorgd en jong uit. Een constante toevoer van water is hierbij onontbeerlijk, omdat die belangrijke voedingsstoffen alleen via water naar de huid kunnen worden vervoerd! Natuurlijk is het verstandig om uw huid inwendig te voeden; we zeggen immers niet voor niets ‘schoonheid komt van binnenuit’. En een van de beste wapens in de strijd tegen een vroegtijdige veroudering van uw huid is dan ook een voedingspatroon met veel vers fruit en groente en veel water.. acht-glazen-per-dag! Toch is groente en fruit uit de supermarkt niet altijd de oplossing. Door bestrijdingsmiddelen, te vroeg oogsten en lang opslaan, de verdere verwerking en te lang koken verliezen deze zogenaamd ‘verse’ producten veel voedingsstoffen. En zeker als u een actieve levensstijl hebt, is het aanvullen van uw voeding met een hoogwaardig vitaminen- en mineralensupplement geen overbodige luxe. (Dat geldt trouwens ook voor ons antioxidantensupplement om vrije radicalen onschadelijk te maken.)

Als u eenmaal voor een constante aanvoer van inwendige voedingsstoffen heeft gezorgd, kunt u aan de ‘buitenkant’ gaan werken met onze baanbrekende huidsverzorgingsproducten op basis van kruiden en plantaardige ingrediënten...

Kruidendrank. We zeggen u keer op keer dat u minder koffie moet drinken. Hier is het alternatief. We hebben een mix gemaakt van vijf snelwerkende kruiden om een kruidendrank te creëren waarvan u elke dag weer zult genieten. Deze drank is veel zachter voor uw lichaam dan de traditionele thee of koffie. In elke kop zit tweederde minder cafeïne dan in een kop koffie, waardoor u veel minder cafeïne binnenkrijgt en uw lichaam trakteert op een weldadige kruidenoppepper. Wetenschappelijke onderzoekers roemen het hoofdbestanddeel, groene thee, al jaren vanwege het hoge gehalte polyphenol antioxidant voedingsstoffen. Verkrijgbaar in 4 smaken: Naturel, Citroen, Perzik en Framboos – gewoon erg lekker!

Uw welzijnsplan voor de rest van uw leven begint VANDAAG!

Herbalife’s superieure producten voor wetenschappelijk geavanceerde voeding, gewichtsbeheersing en persoonlijke verzorging worden ondersteund door een persoonlijke en vriendelijke service.

 
Heeft u interesse in onze Herbalife producten, direct bestellen of wilt u meer informatie? Vult u dan dit formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en geven u, geheel vrijblijvend een advies op maat.
 
5Top
   
 

© Treasure Life 1999- 2015 Alle rechten voorbehouden - Onafhankelijk Herbalife Distributeur Eindhoven